sälja bostad göteborg vardagsrum soffa

Sälja bostad

Om det är dags att flytta rekommenderar vi att du först säljer din befintliga bostad innan du köper en ny bostad. Inför en försäljning av bostaden är det mycket att tänka på. Man ska ta fram en värdering av bostaden, ta bilder, marknadsföra bostaden till rätt målgrupp och ta hand om visningar av bostaden. Det här är dock inget du själv behöver tänka på när du anlitar den bästa mäklaren i Göteborg. Vi tar ansvar för hela processen så att du kan sälja din bostad snabbt och smidigt och till minst det begärda priset.

Bra att tänka på när du vill sälja din bostad

Bostadsmarknaden är tuff och det gäller att tänka smart när du vill sälja din bostad. När du besöker vår mäklarbyrå för att prata med den bästa mäklaren i Göteborg kommer vi gå igenom viktiga punkter som säkerställer att din bostadsaffär blir lyckad.

  • Vi behöver information om eventuella tillval som gjordes när du flyttade in i lägenheten (om du bor i en nyproduktion) samt om någon renovering har utförts
  • Mer information gällande bostadens byggår
  • Hur är kommunikationen till bostaden och området?
  • Finns det tillgång till parkering i bostaden?
  • Med mera

Våra mäklare kommer ta den aktuella bostadsmarknaden i beaktning när vi ansvarar för din bostadsförsäljning. Samtidigt är vi måna om att dina specifika önskemål ska lyftas fram så att dina krav blir bemötta på rätt sätt..

  • Vilket pris vill du begära för bostaden?
  • Hur ser du på den kommande flytten? När kan köparen tidigast få tillträde till bostaden efter att man skrivit kontraktet?
  • Behöver du hjälp med styling av lägenheten inför fotograferingen?
  • Med mera

Mäklare som är med i Mäklarsamfundet

En lyckad bostadsaffär grundar sig i ett flertal saker. Att man hittar rätt köpare för just din bostad, att priset är korrekt satt utifrån bostadsmarknaden samt att du tar hjälp av den bästa mäklaren i Göteborg. Vi som arbetar på Mäklarbyrån Göteborg är alla erfarna och kompetenta fastighetsmäklare som är medlemmar i Mäklarsamfundet. Detta säkerställer att våra mäklare har den kunskap som krävs för att förmedla bostäder i Göteborg och lägga ut din lägenhet till salu.

Vår fastighetsbyrå sticker ut i jämförelse med våra konkurrenter. Vårt fokus är inte att få in så många kunder som möjligt eller att sälja bostäder på löpande band. Vi drivs av att skapa lyckade bostadsaffärer där du som säljare och köpare av en bostad är nöjd med hela processen. Det är den inställningen som gör oss till den bästa mäklaren i Göteborg.

Vi är även transparenta och ärliga i vår kommunikation. Vi förskönar inte sanningen om bostadsmarknaden eller din bostads förutsättningar att bli såld. Vi säger helt enkelt som det är då ärlighet varar längst och ger dig det rätta utgångsläget för att sälja bostaden.

Anlita fastighetsbyrå för att sälja din bostad

Det finns många anledningar till att flytta men det grundar sig ofta i en vilja eller ett behov av förändring. Oavsett anledning till varför du vill lägga ut ditt hus till salu, vill sälja lägenheten eller få en kostnadsfri värdering är du välkommen till oss. Våra mäklare tar ansvar för hela arbetsprocessen utifrån dina önskemål och ser till att sälja din bostad för det begärda priset.

Om du går i tankarna på att sälja din bostad behöver det inte innebära att du måste flytta. Ibland är det bra att testa bostadsmarknaden för att undersöka efterfrågan, hur marknadspriserna förhåller sig till bostadens värde eller för att se om du har möjlighet att sälja bostaden med vinst. Det första du ska göra om du funderar på att sälja bostaden är att boka ett möte med den bästa mäklaren i Göteborg. Vi erbjuder kostnadsfri värdering av bostaden så att du få all information du behöver för att gå vidare i processen.

Vi säljer din bostad utifrån fem steg

Väljer du att anlita vår fastighetsbyrå för att sälja din bostadsrätt, lägga ut ditt hus till salu eller för att testa marknaden kommer vi arbeta efter fem tydligt satta steg. Då varje kund är unik kommer vi anpassa vår arbetsmetod utifrån dina behov och bostadens förutsättningar. Det är vårt stora engagemang för våra kunder och vår erfarenhet inom mäklaryrket som gör oss till den bästa mäklaren i Göteborg.

Första steget – ett personligt möte:
Vi vill lära känna dig. Vi vet att en lyckad bostadsaffär grundar sig i goda och personliga relationer mellan dig som kund och våra fastighetsmäklare. Detta är anledningen till att vi vill träffa dig personligen för att diskutera hur vi kan hjälpa dig sälja din bostad i Göteborg. Vi erbjuder kostnadsfri värdering av bostaden när du vill lägga ut ditt hus eller lägenhet till salu och är transparenta i vår kommunikation med dig.

Andra steget – vi marknadsför din bostad till en relevant målgrupp:
Nu gäller det att locka potentiella köpare till din bostadsannons hos oss och även locka köparna till den första lägenhetsvisningen eller bostadsvisningen. Vi arbetar med stylister, fotografer och erfaren koordinator som ser till att din bostad lyfts fram på rätt sätt i både bild och text.

Tredje steget – visning av bostad och budgivning:
Vi bokar in en eller två visningar av bostaden för att bjuda in intresserade spekulanter och ser fram emot budgivningen.

Fjärde steget – du hittade en köpare av bostaden:
Det går bra för dig att sälja bostaden och med hjälp av den bästa mäklaren i Göteborg har du hittat en köpare och fått det begärda priset för lägenheten eller huset. Vår mäklare tar ansvar för all kontakt mellan dig och köparen när det är dags att slutföra köpet och skriva kontrakt för bostaden. Om du önskar kan vår fastighetsbyrå även hjälpa till med besiktning, flyttstädning och flytthjälp.

Femte steget – vi har fortsatt god kontakt:
Vår kontakt slutar inte här. Vi är en fastighetsbyrå som vill skapa en långsiktig relation med dig inför framtida bostadsförsäljningar, bostadsköp eller om du endast vill prata bostäder en regnig torsdag.

Få kostnadsfri värdering av bostaden – boka ett möte idag

Anlita mäklare med fast mäklararvode, som erbjuder kostnadsfri värdering och professionell hjälp när du ska sälja bostad. Vi beskrev precis den bästa mäklaren i Göteborg och vi ser fram emot att du ska kontakta oss för att boka ett första möte.

Vi hjälper dig med en lyckad bostadsaffär så att du hittar rätt kund som vill betala det begärda priset för bostaden, eller om vi har tur, mer än det. En vanlig process när man ska flytta är att man säljer bostaden först, kommer överens om ett tillträdesdatum och därefter letar efter en bostad att köpa. När försäljningen är avklarad ser vi fram emot att hjälpa dig köpa bostad i Göteborg så att du kan hitta till ditt nya hem.

Våra mäklare fotograferar, marknadsför och hittar rätt köpare till dig. Kostnadsfri värdering och fast mäklararvode.